Moni varmasti tietääkin, että korealaiset tavoittelevat tasaisen vaaleaa ihoa. Tästä syystä myös joissakin kosmetiikkatuotteissa lukee termi ”whitening”. Onkin ehkä suurin korealaista kosmetiikkaa koskeva myytti, että korealainen kosmetiikka vaalentaa ihoa.

Korealainen kosmetiikka ei vaalenna ihoa. Tällä tarkoitan sitä, että se ei mystisesti vaalene monia asteita siksi, että käytät jotain tiettyä voidetta. Ihmiset luulevat, että termillä ”whitening” viitataan ihon valkaisuun vaikka näin ei ole (termi on toki harhaanjohtava). Whitening ei siis tarkoita, että tuote valkaisee ihoa, joka on jo astetta kemikaalisempi asia (valkaisu on englanniksi bleaching). Valkaisevia tuotteita toki Aasiasta löytyy mutta ne ovat tarkoitettu ihokarvojen valkaisuun, ei kasvojen herkälle iholle. Whitening tarkoittaa korealaisesssa kosmetiikassa kirkastavaa ja heleyttävää. Whitening yhdistetään tuotteissa yleensä täydellisen kuulaaseen ihoon. Koreassa kauneusihanteena on täydellisen tasainen, heleä ja vaalea iho ja tämä saavutetaan kirkastavilla, heleyttävillä ja ihon sävyä tasapainottavilla tuotteilla – eli whitening-tuotteilla.

Vaikka tuotteessa siis lukisi sana whitening, tuotetta on täysin turvallista käyttää. Se ei sisällä valkaisuaineita. EU:n lainsäädäntö kosmetiikkatuotteisiin on tiukka (kuten myös Koreassa) eikä täällä siten saisi edes myydä kosmetiikkatuotteita, jotka sisältäisivät valkaisuaineita.  Moni ”whitening” -tuote itseasiassa sisältää mm. niasiiniamidia (B3-vitamiini), joka kirkastaa ja heleyttää ihoa. Whitening-tuotteet usein myös tasoittavat ihon sävyä ja vähentävät mm. pigmenttimuutoksia iholla mutta eivät varsinaisesti vaalenna ihoa.